WK voetbal Marokko


Op deze pagina lees je alles over de kansen van Marokko tijdens het WK voetbal 2018 in Rusland. Wil je overigens meedoen aan onze gratis WK pool en mooie prijzen winnen? Meld je dan hier aan.

Wist je dat Marokko al voor de vijfde keer meedoet aan het WK voetbal? Marokko deed voor het eerst mee aan het WK voetbal in 1970. Daarna deed Marokko nog mee in 1986, 1994 en 1998. In 1986 had Marokko het meeste succes door de achtste finales te bereiken waarin het verlook van West-Duitsland met 0-1. Tijdens alle andere WK’s overleefde Marokko de groepsfase niet. Gaat dat tijdens in 2018 tijdens het WK voetbal Marokko wel lukken? Lees verder want we gaan de kansen van Marokko analyseren.

Marokko WK wedstrijden

Dat Marokko meedoet aan het WK voetbal mag een grote verrassing worden genoemd. Maar makkelijk gaat Marokko het niet krijgen want Marokko is ingedeeld in poule B met de landen Spanje,Portugal en Iran. Het spreekt voor zich dat Spanje en Portugal de sterkste tegenstanders in deze poule zijn voor Marokko. De Marokko WK wedstrijden op een rijtje...

Marokko-Iran

vrijdag 15 juni 17:00 uur

Portugal-Marokko

woensdag 20 juni 14:00 uur

Spanje-Marokko

maandag 25 juni 20:00 uur

Bekijk volledige wk schema.

Marokko WK voetbal winnen?

Gaat Marokko het WK voetbal winnen? Wat zijn de kansen van Marokko? Wij hebben het voor je uitgezocht. Daarbij is het van belang te weten dat de kansen van elk land in te schatten zijn door te kijken naar de bookmakers en wedkantoren. Daar kun je gokken op welk land er het WK gaat winnen. Elk land heeft een quotering. Hoe lager de quotering des te groter de kans is dat het land het WK kan winnen. Duitsland en Brazilië zijn de favoriet. Wanneer je bijvoorbeeld op Duitsland inzet krijg je 5,50 keer je inleg. Dus zet je bijvoorbeeld 550 euro in op 'Duitsland wint het WK', dan ontvang je 100 x 5,50 is 550 euro wanneer Duitsland het WK wint.

Bij Marokko is de quotering 400. Je kunt dus veel geld verdienen door in te zetten op een WK overwinning van Marokko. Stel, je zet 100 euro in op Marokko, dan win je dus 100 x 400 = 40.000 euro. De reden dat de quotering  van Marokko zo hoog is, is omdat Marokko gewoonweg bijna geen kans heeft om het WK te winnen. Van alle 32 landen die deelnemen aan het WK voetbal staat er slechts vijf landen onder Marokko die nog minder kans maken te weten Iran (500), Zuid Korea (750), Tunesië (750), Panama (1000) en Saoedi-Arabië (1000).

De conclusie is dan ook dat Marokko geen kans maakt op het winnen van het WK. Grootste kanshebbers zijn Duitsland (5,5), Brazilië (5,50), Frankrijk (7,0), Spanje (8,50), Argentinië (10), België (13) en Engeland (17).

Een andere interessante vraag is: Kan Marokko de groepsfase overleven? Daar gaan we hieronder verder op in.

Marokko groepsfase WK voetbal

Zoals eerder gezegd is Marokko ingedeeld in Poule B bij de landen Spanje, Portugal en Iran. Om door te gaan moet je als team op nummer 1 of nummer 2 eindigen in de poule. We hebben hieronder de landen neergezet met daarbij de quotering om de volgende ronde (de achtste finales) te halen:

SPANJE 1,05
PORTUGAL 1,12
MAROKKO  6,00
IRAN 7,00

We zien dus dat verwacht wordt dat Spanje en Portugal de volgende ronde makkelijk zullen behalen. Dat is duidelijk te zien aan de grote verschillen in de quoteringen. Zo krijg je voor Marokko 6 x je inleg als ze doorgaan naar de volgende ronde. Voor Spanje en Portugal is dat respectievelijk 1,05 en 1,12. Stel je zet 100 euro op Spanje in dan win je slechts 5 euro.

Verwacht wordt dan ook dat Marokko als 3e en in iets mindere mate als 4e zal eindigen in de WK Poule B. Toch hebben we er toch vertrouwen in dat Marokko via een gelukkige weg toch de volgende ronde zou kunnen bereiken. De sleutelwedstrijd hierin is de WK wedstrijd Marokko-Spanje. We leggen hieronder uit waarom deze wedstrijd zo belangrijk is voor Marokko.

wk voetbal marokko

Wedstrijden Marokko

We bespreken hieronder de wedstrijden van Marokko WK voetbal en de kansen. Het begint allemaal bij de groepsfase. Hoe kan Marokko de groepsfase overleven tijdens het WK voetbal 2018 in Rusland? We hebben daarover een interessante theorie.

Marokko-Iran

Marokko start z'n eerste wedstijd op vrijdag 15 juni tegen Iran. Dit is meteen de zwakste tegenstander in de poule. Marokko moet deze wedstrijd dus winnen om kans te maken om als 1 of 2 in de poule te eindigen. Daarbij is doelsaldo ook erg belangrijk. Want stel dat de nummers 2 en 3 in de poule een gelijk aantal punten halen, dan wordt er gekeken naar het doelsaldo. het is dus zaak voor Marokko om niet alleen de wedstrijd tegen Iran te winnen, maar ook met een zo'n positief mogelijk doelsaldo. Doelpunten maken dus! Op dezelfde dag spelen concurrenten Spanje en Portugal tegen elkaar. Onze theorie is dat het beter voor Marokko is dat Spanje deze wedstrijd wint. Dit komt omdat Marokko de laatste wedstrijd nog tegen Spanje moet. Waarom dit interessant is en kansen biedt leggen we je later uit.

Portugal-Iran

Vijf dagen later op woensdag 20 juni speelt Marokko tegen het Portugal van sterspeler Ronaldo. Het zou een daverende verrassing zijn als Marokko deze wedstrijd weet te winnen. Qua quoteringen ziet de situatie er als volgt uit:

PORTUGAL WINT 1,55
GELIJKSPEL 3,75
MAROKKO WINT 7,00

Je ziet dat Portugal duidelijk favoriet is met een quotering van 1,55. Onze verwachting is dan ook niet dat Marokko deze wedstrijd zal gaan winnen. Wel verwachten we een keiharde wedstrijd waarbij beide landen er fel ingaan. Dat kan zorgen voor veel gele en misschien wel rode kaarten. Wanneer dit voor Marokko goed uitpakt biedt dat kansen. Het maximaal haalbare voor Marokko is een gelijkspel tegen Portugal. En dan moet het dus ook behoorlijk meezitten. Maar stel dat Marokko een punt pakt tegen Portugal en dat Marokko de eerste wedstijd heeft gewonnen van Iran. Dan staat Marokko al op 4 punten met nog 1 wedstrijd te spelen.

Spanje-Marokko

De laatste wedstrijd in de poule speelt Marokko tegen Spanje. Stel nu dat Spanje eerder won van Portugal en Iran, dan heeft Spanje 6 punten. Spanje is dan al verzekerd van de volgende ronde. Wij schatten in dat Spanje reservespelers zal gaan opstellen en dus niet in z'n sterkste formatie zal starten aan de wedstrijd. Dit biedt kansen voor Marokko. Belangrijk daarbij is dat Portugal dat dan tegelijkertijd tegen Iran speelt niet wint van Iran.

Dus wat moet er gebeuren voor Marokko om de de groepsfase van het WK voetbal te overleven? Eerst moet Marokko (het liefst ruim) winnen van Iran. Daarna tegen Portugal een gelijkspel. Maar zelfs verliezen tegen Portugal zou mogen indien Marokko dan de laatste wedstrijd tegen Spanje een puntje weet te halen. En dat behoort tot de mogelijkheden wanneer Spanje met een reserve elftal start omdat het al geplaatst is voor de achtste finales. Snap je het nog?

WK selectie Marokko 2018

De Fransman Hervé Renard is de bondscoach van Marokko tijdens het WK voetbal in Rusland. Bekende Marokkaanse spelers zijn Mehdi Benatia, Karim El Ahmadi, Norin Amrabat, Hakim Ziyech, Mbark Boussoufa, Youssef El-Arabi en Oussama Tannane.

Leuke feitjes Marokko WK voetbal

  • Het Marokkaanse nationale voetbalteam is 'De Leeuwen van de Atlas'.

  •  In 1961 won Marokko met 13-1 van Casablanca. Een record.

  • In 1964 verloor Marokko met 6-0 van Hongarije. De grootste nederlaag van Marokko.

  • In 1976 won Marokko de Afrika Cup. Dit is de belangrijkste prijs die Marokko won met voetbal.

  • Andere prijzen die het Marokkaanse elftal won zijn: de Arab Nations Cup (2012), de Pan Arab Games (1961, 1976), de Islamic Solidarity Games (2013), Les Jeux de la Francophonie (2001, 2017) en de Mediterrane Spelen (1983, 2013).

  • Noureddine Naybet is recordinternational van Marokko met 115 interlands

  • Ahmed Faras is de topscorer aller tijden van Marokko met 42 doelpunten

 

Meer over Marokko op het WK voetbal lees je op wikipedia en de site van de FIFA.