WK poule blog

mei
21
← Terug naar het overzicht

WK voetbal 2018 voorbeschouwing

Gepubliceerd: 21 mei 2018

Een paar maanden geleden werd duidelijk dat Nederland niet deel zou nemen aan het WK voetbal 2018 in Rusland. Ik was er he-le-maal klaar mee. Het WK voetbal kon me gestolen worden. Maar naarmate de start van het WK voetbal steeds dichterbij komt moet ik erkennen dat ik er toch steeds meer zin in begin te krijgen.

Toch kan ik het niet uit mijn hoofd krijgen dat ons Oranje niet meedoet aan het WK voetbal in Rusland. En dat is zo gek nog niet. Want Nederland had best hoge ogen kunnen gooien op het WK voetbal 2018. Hieronder een 'huilie-huilie' van mijn kant en een voorbeschouwing van de kansen van Nederland op het WK voetbal 2018 in mijn dromen...


IEDEREEN NAAR HET WK, BEHALVE WIJ

Natuurlijk is het k**** dat Nederland niet meedoet. Wat was ik er ziek van dat Oranje het WK voetbal niet gehaald had. En tegelijkertijd was ik ook kwaad. Kwaad omdat ‘wij’ niet gaan en landen als Panama, Tunesië, Saoedi-Arabië en Senegal wel gaan. Ik heb het even opgezocht maar op het moment van dit schrijven staat Nederland in de FIFA world cup ranking op een 19e plek. Natuurlijk hebben we de laatste jaren veel hoger gestaan, maar een 19e plek is eigenlijk gewoon een WK plek waard. Nou ja, dat zou ik wel willen, maar dat is het dus niet.

  VUL DE GRATIS WK POOL IN EN WIN EEN VOETBALREIS NAAR BARCELONA.             

Er gaan maar liefst 32 landen naar het WK voetbal 2018 in Rusland. Wij staan 19e en alle landen boven ons zullen deelnemen aan het WK voetbal. Tot zover best logisch. Maar dit betekent dat er ook 14 landen zijn die meedoen aan het WK die op de FIFA ranglijst lager dan ons staan. Wat zeg ik lager? Zeg maar be-hoor-lijk wat lager. Ik noem er een aantal: Senegal (28e), Panama (55e), Saoedi-Arabië (67e) en Rusland (66e). Al met al is het voor mij (en zeer waarschijnlijk ook voor jou) zeer frustrerend dat wij niet meedoen en landen waar Oranje normaliter toch makkelijk van zou winnen wel mee mogen doen.

"wk-voetbal-2018-voorbeschouwing-fifa


KANSEN NEDERLAND OP WK 2018

En dan kun je met argumenten komen als ‘Nederland heeft op dit WK voetbal in Rusland niks te zoeken‘ en ‘Nederland heeft op dit moment geen goede spelers’ en ‘welke Nederlandse spits moet de doelpunten maken’ en ‘de verdediging van Nederland is zo lek als een mandje’, maar we staan op plek 19 in de Fifa ranking en om op die plek te staan moet je toch echt wel wat kunnen.

Zou Nederland wat te zoeken hebben gehad op het WK in Rusland? Het antwoord is ‘ja’. Misschien niet voor een finale plek, maar een kwartfinale zou er toch zeker wel ingezeten hebben. Want zeg nou eerlijk. Wat hebben landen als Peru, Saoedi-Arabië, Tunesië, Zweden, Panama, IJsland, Marokko, Costa Rica, Iran, Zuid-Korea, Japan, Egypte, Australië, Senegal en Nigeria te zoeken op het WK voetbal 2018 in Rusland?

TIP: ONTVANG GRATIS 35 EURO OM IN TE ZETTEN OP WK WEDSTRIJDEN BIJ BETSSON.

Bondscoach Ronald Koeman had lekker door kunnen selecteren met een jong Nederlands Elftal en dan hadden jongens als Kluivert, de Ligt, Berghuis, Virgil van Dijk  en Frenkie de Jong van het WK kunnen ‘proeven’ en ervaring op kunnen doen.

En de groepsfase hadden we toch zeker wel overleefd? Kijk bijvoorbeeld eventjes naar de poules A en poule H. In poule A zitten de landen Rusland, Uruguay, Saoedi-Arabië en Egypte. Laten we bescheiden blijven, na Uruguay hadden we toch makkelijk tweede geworden in deze poule A. Hadden we in poule H gezeten dan hadden we ook zeker de volgende ronde bereikt. Want van Colombia, Polen, Japan en Senegal hadden we toch gewoon gewonnen?

We zouden dan doorstromen naar de achtste finales. En dan is alles mogelijk. Die kun je zo maar winnen en de volgende wedstrijd in de kwartfinales winnen zou dan ook tot de mogelijkheden behoort hebben, “behoort hebben” inderdaad. Want alleen ‘s nachts in mijn dromen spoken dit soort scenario’s door mijn hoofd.

Eén troost: onze Italiaanse vrienden zijn er ook niet bij. Italië staat 20e op de Fifa ranglijst en is net als Nederland de grote afwezige op dit WK. Juist het land dat ik had aangemoedigd als Nederland er niet bij is, is er ook niet bij.

Toch begint het al te kriebelen: ik voel de WK koorts. Al is dat dit keer geen Oranje koorts maar echte WK koorts. Ik heb er zin in. En ‘s nachts droom ik van het WK in 2022 wanneer Frenkie de Jong in een zandbak de sterren van de hemel speelt.

"wk-voetbal-2018-frenkie-de-jong”


Reageer:

rens_poortvliet - 22 mei 14:05:51

Reageer
  • Aggressief taalgebruik
  • In strijd met de regels