WK poule 2018 | voorbeschouwingen


mei
23
← Terug naar het overzicht

WK voetbal 2018 favorieten

Gepubliceerd: 23 mei 2018

Op welke manier je het ook bekijkt: Duitsland wordt kampioen. Zowel de deelnemers aan onze WK poule als de wetenschappers zijn het daar roerig over eens. We bespreken hieronder achtereenvolgens favorieten van het WK volgens onze WK poule deelnemers en daarnaast ook die computersimulaties.

DUITSLAND KAMPIOEN VOLGENS NEDERLANDERS

Volgens voetbalminnend Nederland gaat Duitsland het WK voetbal 2018 in Rusland winnen. Dit blijkt uit de cijfers onze WK poule site wkvoetbalpoule.nl. Op onze website hebben inmiddels al meer dan 6000 voetbalfans de WK voetbalpoule ingevuld.

Op 14 juni start het WK voetbal en voetbalfans vullen weer massaal voetbalpooltjes in. Dat Nederland niet meedoet aan het WK voetbal is voor veel voetbalfans juist een reden om de WK voetbalpoule in te vullen. Door een pooltje in te vullen wordt het kijken en volgen van WK zonder Oranje toch nog spannend. 

Ruim 31% van de deelnemers aan de WK poule denkt dat Duitsland het WK gaat winnen. Daarmee is Duitsland de grote favoriet volgens de Nederlandse voetbalkenners. Ook Frankrijk wordt veel gekozen als de winnaar van het WK (20%), gevolgd door Brazilië (17%) en Spanje (11%). Slechts 5% denkt dat België het WK voetbal gaat winnen. 

Bij de bookmakers is Brazilië de grote favoriet, maar de WK pool deelnemers denken daar dus duidelijk anders over.

  VUL DE GRATIS WK POOL IN EN WIN EEN VOETBALREIS NAAR BARCELONA.             

DUITSLAND KAMPIOEN VOLGENS COMPUTER

Onderzoeksbureau UBS deed de hand van 10.000 computersimulaties van de WK wedstrijden onderzoek welk land in 2018 het WK voetbal zal gaan winnen. Deze computersimulaties werden uitgevoerd door 18 analisten. Duitsland, Spanje en Brazilië kwamen uit dit onderzoek als de belangrijkste kanshebbers uit de bus om het WK te gaan winnen.

De simulaties kloppen echter niet altijd. In 2014 zaten de voorspellingen van UBS er helemaal naast. Toen werd Brazilië getipt als winnaar van het WK maar het was uiteindelijk Duitsland dat er met de titel vandoor ging.

wk-voetbal-2018-favoriet

De simulaties van UBS toveren zelfs een hele ranglijst naar voren waarop te zien is op welke plek elk land gaat eindigen. Dat zie je dan ook in onderstaande tabel.
Zo zou Engeland op de vierde plek eindigen, met een kans van 8,5 procent om het WK te winnen. Ze hebben met 66,2% wel veel kans om de kwartfinales te winnen.

Frankrijk en België komen op de vijfde en zesde plek terecht. En de top 3 dan? Duitsland wint dus, gevolgd door Brazilië en Spanje. Voor Nederland is er helaas geen plek in de ranglijst of toch wel?


Reageer:

ludson_quirindongo - 14 juni 02:06:54

Argentina

Reageer
  • Aggressief taalgebruik
  • In strijd met de regels

LydiaR - 15 juni 10:06:32

leuk, alleen is Italië er niet bij

Reageer
  • Aggressief taalgebruik
  • In strijd met de regels