WK poule 2018 | voorbeschouwingen


juni
05
← Terug naar het overzicht

Leuke WK feitjes

Gepubliceerd: 5 juni 2018

Zie Messi dan staan op de foto. FC Barcelona betaalde de volledige groeihormoon behandeling van Messi als kleine jongen. Wat heb je aan dat weetje? He-le-maal niks. Maar toch is het leuk om te weten. Daarom hebben wij de leukste WK feitjes van het aankomende WK voor je op een rijtje gezet. Altijd handig als je op je werk bij de koffie-automaat staat of met je vrienden bent en van dit soort leuke feitjes paraat hebt. Daar gaan we...

SPELERS UIT COMPETITIE

Engeland is het enige land is dat meedoet aan het WK dat alleen maar spelers uit de eigen competitie in z’n selectie heeft. Zweden is het enige land dat juist geen enkele speler in de selectie heeft uit de eigen Zweedse competitie.

 

JONG & OUD

De oudste speler is Essam El-Hadary (Egypte) geboren op 15 januari 1973 is met 45 jaar de oudste speler. Daniel Arzani(Australië) geboren op 4 januari 1999 is met 19 jaar de jongste speler.

 

GOALS

Ronaldo (Portugal) scoorde de meeste goals van alle spelers, in totaal 81. Messi is tweede met 64 en Neymar derde met 54 goals.

 

DOE MEE MET DE GRATIS WK POULE

 

TOP 10 MEESTE SPELERS CLUB

  1. Manchester City (16)
  2. Real Madrid (15)
  3. Barcelona (14)
  4. Paris Saint-Germain (12)
  5. Tottenham Hotspur (12)
  6. Bayern Munchen (11)
  7. Chelsea (11)
  8. Juventus (11)
  9. Manchester United (11)
  10. Atlético Madrid (9)

Feyenoord levert de meeste (5) WK gangers: El Ahmadi, Amrabat, Jørgensen, Jones en Tapia. Ajax levert vier WK gangers, te weten Tagliafico, Ziyech, Schöne en Dolberg.

gratis-wk-poule


TOEVALLIG

Nigeria doet voor de 6e keer mee aan het WK. Tot zover is er niet veel aan de hand. Maar nu komt het... voor de 5e keer is Nigeria in dezelfde groep geloot met Argentinië. Hoe bedoel je dat die balletjes van de FIFA warmte afgeven?

 

KLEIN MAAR FIJN

IJsland doet voor de eerste keer mee aan het WK en heeft 350.000 inwoners (HOE-even stel-HAA). Dat is evenveel deelnames als China (1,3 miljard inwoners) en India (1,2 miljard inwoners). China doet erg z’n best om er een volgende keer wel bij te zijn door te investeren in een betere Chineze competitie en voetbalopleidingen.

wk-pooltje-gratis


5 OP EEN RIJ

De Mexicaan Rafael Marquez is voor het 5e WK op rij opgenomen in de selectie Mexicaanse selectie. Indien hij in actie komt schaart hij zich in een bijzonder rijtje. Alleen zijn landgenoot Antonio Carbajal en onze grote vriend Duitser Lothar Matthaus kwamen tot vijf WK deelnames.


LANG GELEDEN

Dit WK kent twee debutanten: IJsland en Panama. Van de landen die al eerder meededen moesten Peru (36 jaar) en Egypte (28 jaar) het langst wachten op een volgende deelname. Brazilië is het enige land dat meedeed aan elk WK.


Reageer: